Så fungerar passersystem med RFID-lås

Är du ute efter en smidig och säker låslösning för din bostad eller arbetsplats? RFID-lås, eller radiofrekvenslås, ger dig en robust och tillförlitlig accesslösning. Med unika koder på taggarna och korten kan du förhindra obehöriga från att få tillträde till dina utrymmen.

Hur fungerar RFID-lås?

RFID-lås erbjuder en modern och bekväm lösning för att låsa upp dörrar, portar och andra låsenheter. De har en inbyggd läsare som kan avläsa specifika kort eller taggar på nära avstånd. Dessa kort och taggar har en unik identifieringskod som läsaren kan känna igen.

Så går processen till:

  1. Håll din auktoriserade RFID-tagg eller RFID-kort nära låsets läsare.
  2. RFID-låsets läsare läser av taggens eller kortets unika kod.
  3. Om koden matchar en av de godkända koderna i låsets databas öppnas låsenheten direkt. I annat fall förblir den låst.

RFID-lås för alla olika utrymmen

Varje tagg eller kort har en unik kod som inte kan kopieras, vilket förhindrar obehöriga från att få tillträde. Med vår lösning FlexyKey kan du dessutom administrera och hantera dörrstyrningen direkt i mobilen. I webbverktyget finns det en veckokalenderfunktion som ger dig möjlighet att schemalägga automatiska tidsplaner för öppning och stängning, samt även blockera åtkomst under specifika tidsintervall.

Detta gör RFID-lås lämpliga för en mängd olika utrymmen, såsom:

  • Butiker: Lås upp ytterdörrar, garageportar och innerdörrar enkelt med tagg eller kort.
  • Kontor: Begränsa åtkomsten till kontorsutrymmen, serverrum och skåp.
  • Gym: Ge medlemmar tillträde till gymmet och omklädningsrummen.
  • Skolor: Öka säkerheten och ge elever och personal tillträde till byggnader och klassrum.

Hur säkra är RFID-läsare?

Ett RFID-lås är minst lika säkert och tryggt som ett traditionellt. Tänk på den konkreta skillnaden i hur du använder dörrar och lås, och vilka risker som minimeras direkt när du börjar använda ett digitalt passersystem. Inga nycklar kan försvinna eller kopieras. Ingen kod kan glömmas, gissas eller läcka ut, och endast behöriga kan låsa upp enheten. Dessutom är det enkelt att lägga till, ändra och ta bort behörighet direkt i webbverktyget.

Säkra passersystem med RFID-lås

  • FlexyKey: Lås upp med din RFID-tagg eller direkt i mobilen. Bestäm exakt vilka personer som kan låsa upp dina låsenheter.
  • FlexyKeyGate: Öppna grindar och portar enkelt med tagg eller mobilen. En säker och tålig lösning som klarar alla väder.

Alla våra smarta passersystem går att öppna med mobilen, RFID-tagg eller RFID-kort och administreras enkelt i webbverktyget.

 

Andra smarta accesslösningar

På FlexAccess erbjuder vi inte bara digitala passersystem. Med FlexyBooking kan du spara både tid och pengar i din verksamhet med ett webbaserat bokningssystem till offentliga utrymmen. Denna lösning passar utmärkt för bland annat kontor, tvättstugor, hotell och gym. Du kan också kombinera detta med FlexyPay – en användarvänlig betallösning där du tar betalt för dina tjänster via Swish eller betalkort.

Alla våra accesslösningar kan smidigt kombineras i FlexyCombination. På så sätt kan du enkelt administrera alla tjänster på samma ställe. Kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med att komma igång.