Hur säkra är digitala dörrlås?

Med digitala dörrlås från FlexAccess är du alltid säker på vem som kan öppna – och vem som öppnar – dina dörrar och andra låsenheter. Inga nycklar kan försvinna eller kopieras, och du kan enkelt utöka, ändra eller ta bort olika personers tillgång till dina lokaler.

Hur säkra är digitala dörrlås?

Med digitala dörrlås från FlexAccess är du alltid säker på vem som kan öppna – och vem som öppnar – dina dörrar och andra låsenheter. Inga nycklar kan försvinna eller kopieras, och du kan enkelt utöka, ändra eller ta bort olika personers tillgång till dina lokaler.

 

Fördelar med digitala dörrlås

Många kanske frågar sig: ”Hur säkra är digitala dörrlås egentligen?” eller “Är inte en rejäl nyckel mer pålitlig?”. Det är fullt förståeliga invändningar, men de handlar till stor del om vanans makt, för ett digitalt lås är minst lika säkert och tryggt som ett traditionellt. Tänk bara på skillnaden det skulle göra rent konkret i hur du använder dörrar och lås, och vilka risker som minimeras direkt när du börjar använda ett digitalt dörrlås:

 • Inga nycklar som kan försvinna eller kopieras.
 • Ingen kod som kan glömmas, gissas eller läcka ut.
 • Bara behöriga kan öppna med mobilen.
 • Enkelt att lägga till, ändra och ta bort behörighet.

 

Digitala dörrlås – Säkra och flexibla

Som administratör kan du enkelt sköta och anpassa ditt FlexyKey på webben. Där väljer du vem som ska kunna öppna vilka dörrar när, och du kan spara återkommande personer i veckokalendern så att till exempel lokalvårdare eller leverantörer kommer in under de tider du angivit. Om du har tillfälliga besökare som hantverkare, vikarier eller bemanningsanställd personal lägger du enkelt till dem och anpassar deras behörigheter.

Ifall du vill att det ska vara låst för alla under vissa tider är det lika enkelt. Digitala dörrlås i hemmet kan göra vardagen enklare på flera sätt, men ofta är det på arbetsplatser och företag de kan göra allra störst skillnad. Där blir det än tydligare att digitala dörrlås inte bara är praktiska utan också säkra.

 

Mer än digitala dörrlås

FlexyKey kan dessutom mer än bara öppna dörrar. Kanske vill du kunna ge enskilda tillgång till vissa lokaler på vissa tider – en funktion som är lika användbar för bostadsrättsföreningens bastu eller tvättstuga som på en skola eller konferensanläggning. Då kan du koppla ihop FlexyKey med tidsbokningssystemet FlexyBooking, och inte bara ditt digitala lås utan hela din verksamhet blir än mer säker. Om du har en verksamhet där du vill kunna ta betalt utan att ha personal på plats finns tjänsten FlexyPay, som låter dina besökare betala med kort eller Swish på ett säkert sätt.

 

Olika sorters digitala dörrlås

Idag finns det flera olika upplåsningsalternativ för digitala lås. Med FlexyKey eller FlexyKeyGate kan du välja om du vill låsa upp din enhet med en tagg, ett kort eller direkt i mobilen.

 • Smarta lås: Lås som kan öppnas och stängas med hjälp av en smartphone. Dessa lås är uppkopplade mot internet och kan fjärrstyras, vilket gör att du slipper bära runt på din nyckelknippa.
 • RFID-lås: RFID-lås, eller radiofrekvenslås, är en annan typ av digitalt lås som öppnas med ett RFID-kort eller en RFID-bricka istället för en traditionell nyckel. Dessa lås fungerar genom att avläsa den unika koden på RFID-brickan när den hålls nära låset.

Både smarta lås och RFID-lås erbjuder en mängd fördelar jämfört med mekaniska lås när det gäller bekvämlighet, säkerhet och spårbarhet. Med våra accesslösningar kan du se vem som har låst upp och när personen har gjort det, vilket ger dig full kontroll över dina användare.

 

Andra smarta funktioner

Med FlexyKey får du inte bara kontroll över vem som har tillgång till ditt låsenhet, du kan också övervaka och styra det på distans. Anslut närvaro-, brand- eller fuktdetektorer för att ha koll på vad som händer, och koppla ihop dem med lampor eller annan utrustning för automatisk styrning. FlexyKey låter dig även mäta el, vatten och värmeförbrukning för en fullständig överblick. Allt detta kan du göra bekvämt från din smartphone eller dator, vilket sparar både tid och energi.

 

Utöka ditt digitala dörrlås med andra lösningar

På FlexAccess jobbar vi med säkra digitala dörrlås och en hel del relaterade produkter. Läs mer om hur du kan kombinera det digitala dörrlåset FlexyKey med andra produkter för att få en enklare och säkrare vardag för dig själv, dina medarbetare, besökare och kunder.

 • FlexyPay. En app eller en QR-kod gör det enkelt för dina besökare att hitta rätt tjänst och betala utan att du behöver ha personal på plats. Ett samarbete med säkra banktjänster.
 • FlexySun. Det säkraste och billigaste sättet att fjärr- och tidsstyra entrédörrar, solarier, soltider och priser på obemannade solarier. Trygga betalningar, 18-årskontroll och support.
 • FlexyBooking. Det har aldrig varit enklare att boka olika platser och tjänster, från tvättstuga till konferensrum. Sätt upp en touchskärm eller låt besökarna göra allt på mobilen. En accesslösning som är lätt att integrera med andra system.
 • FlexyKeyGate. En extra tålig variant av vårt säkra digitala dörrlås för utomhusbruk. Dina användare kan smidigt öppna bommar och grindar utan att behöva kliva ur bilen eller leta efter krångla med nycklarna.
 • FlexyCombination. Helhetslösningen där du enkelt kombinerar våra olika produkter. Du administrerar enkelt access till säkra digitala dörrlås, bokningar, och betalningar på ett och samma ställe på webben.

 

Kontakta oss om digitala dörrlås

Vill du veta mer om hur vi kan förenkla din vardag med digitala dörrlås för access och styrning? Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi ger dig en helhetstjänst där användarvänligheten är i fokus, och skräddarsyr en lösning som passar för just din bransch och dina behov.