Vanliga frågor

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna.

Vanliga frågor

Jag har köpt ett exemplar av denna produkt. Vad är nästa steg?

Klicka här och sedan på ”Registrera” och fyll i dina uppgifter. Väl inloggad fyller du i grunduppgifter, tid som dörren skall öppnas samt dom telefonnummer som skall ha tillgång. Klicka på ”Spara”och sedan ”Skicka”. Klart!

Vilket typ av SIM-kort kan användas?

SIM-kortet kan vara ett vanligt abonnemang eller ett refillkort. Det viktiga är att du har nummerpresentationen aktiverad. Dessutom måste det gå att skicka och ta emot SMS. PIN-koden på SIM-kortet måste avaktiveras. Kontrollera att det finns pengar på SIM-kortet.

Hur gör jag en fullständig återställning av FlexyKey?

För att helt återställa FlexyKey till fabriksinställningar: I spänningslöst läge, lossa på locket med en liten mejsel, tryck sedan på knappen på kretskortet, anslut spänning så att alla lysdioder blinkar. Håll knappen nertryckt i 5 sekunder. När bara den röda lysdiod blinkar, så kan du släppa knappen.

Webbsidan fastnar i ”vänteläge”, status-bilden roterar kontinuerligt.

Detta betyder att webbservern inte får svar från FlexyKey-enheten och det kan bero på flera olika saker:
Kontrollera att det finns pengar på kortet om det är ett refillkort. Kontrollera att enheten är online (version 7 och uppåt), vänta i några minuter och se om den kommer online.
Är enheten spänningssatt? Lyser dioderna som de ska?
Kontrollera antennförhållanden.
Om enheten är en äldre version (version 6 eller äldre), kontrollera följande:
Kontrollera inställningen ”Max SMS per dag” under ”Inställningar” -> ”Grundinställningar”. Om gränsen överskrids slutar enheten att svara, detta beror på en säkerhetsspärr. Prova att ändra gränsen till ett högre värde, spara och skicka. Detta problem är vanligt på enheter med lägre version än 6.06 och där användaren försöker skicka många inställningar, exempelvis en hel lista med telefonnummer. Typiskt är då att det fungerar bra till en början, men att programmeringsprocessen stannar av efter ett antal SMS. Det aktiveras en timeout efter ungefär 25 minuter i webb2gränssnittet, men det går att klicka på ”Avbryt” och starta om sändningen. Applikationen håller reda på vilka paket som är kvitterade.

Appen finns i App Store för IOS. För Andriod är det en så kallad ”web-app”, vilket innebär att den fungerar i de flesta smartphones och läsplattor.

Öppna webbläsaren i din smart-phone eller läsplatta och fyll i adressen http://www.flexykey.se/app.
Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du kan spara länken på hemskärmen eller skrivbordet så når du den snabbt och enkelt nästa gång.

Svar på tekniska frågor och support via telefon är endast tillgänglig helgfria vardagar 08.00–16.00, lunchstängt 12.00–13.00. Telefonnummer: 0770-220 219